Nominasjonsprosessen for valglisten, 2023-2027

På denne siden får du informasjon om nominasjonsprosessen for valglisten, 2023-2027

Nominasjonskomiteen har nå fremlagt sin endelige innstilling til valgliste for kommunestyrevalget i 2023, og du kan se hele listen til nominasjonskomiteen her. Endelig liste blir vedtatt på nominasjonsmøtet 12. november.

Dersom noen ønsker å stille benkeforslag, altså foreslå i møtet andre kandidater enn de som komiteen innstiller på, ber styret (som er ansvarlig for gjennomføringen av møtet) om at dette så snart som mulig meldes skriftlig i form av en epost til bergen@mdg.no. Dette er frivillig og ikke påkrevd, men vil gjøre det lettere å forberede gjennomføringen av møtet.

Vi ber om at medlemmer følger våre retningslinjer for prosessen.

De kan dere lese her!

Presentasjon av benkekandidater kan dere se her!

Informasjon om nominasjonsmøtet

Nominasjonsmøtet skal avholdes lørdag 12.november 2022 kl. 11.00. Oppmøte for registrering blir senest kl. 10.50. Nominasjonsmøte skal avholdes på Amalie Skram VGS, Lungegårdskaien 40.

Dagsorden for nominasjonsmøtet blir slik:
1. Møtet åpnes av styreleder
2. Godkjenning av innkalling
3. Valg av ordstyrer og referent
4. Godkjenning av dagsorden og møteregler
5. Nominasjonskomitéen legger fram og redegjør for sitt forslag
6. Oppklarende spørsmål og eventuelt generell debatt om helheten i nominasjonskomiteens innstilling
7. Valg av hvor mange kandidater som skal stå på kumulerte plasser
8. Votering over plassene enkeltvis, med støtteappeller der det er kampvoteringer
9. Valg av to tillitsvalgte til å signere listen

Andreas Ormevik, lokallagsleder i Øygarden MDG, er innstilt som ordstyrer for møtet.

Her kommer det en presentasjon av de ti øverste kandidatene som nominasjonskomiteen har innstilt på!

Nominasjonskomiteen innstiller Thor Haakon Bakke (f. 1988) til 1. plass på listen. (Fyllingsdalen). Thor Haakon er byråd for klima, miljø og samferdsel i Bergen. Han har mastergrad i organisasjon og ledelse fra LSE i England, og har permisjon fra jobben innenfor kreftomsorg. Da han var 18 år våknet engasjementet for klima og solidaritet for alvor. Da dro han til Sør-Amerika for å jobbe med gatebarn, men ble samtidig bevisst at isbreene smelter raskt, og med det forsvinner tilgangen på rent drikkevann for milliarder av mennesker verden over. Klimaendringene er uten tvil vår tids største solidaritetssak. Derfor ønsker Thor Haakon et kaldere klima, men også et varmere samfunn. Han har vært engasjert i De Grønne siden 2014, er fast medlem i partiets sentralstyre og har vært talsperson i Bergen MDG.
Hvert valg blir stadig viktigere. Thor Haakon gleder seg til å treffe velgere og utvikle politikk for mennesker og miljø.

Nominasjonskomiteen innstiller Katrine Nødtvedt ( f. 1990) til 2. plass på listen. (Årstad). Katrine er fra Bergen, utdannet psykolog, og holder på med en doktorgrad om forbrukerpsykologi på Norges Handelshøyskole. I 2019 ble hun en av MDGs to byråder, og fikk ansvar for kultur, mangfold og likestilling, og seinere også sosial-, psykisk helse- og rusfeltet. Katrine brenner for et grønnere samfunn med mindre utenforskap der et levende og inkluderende kunst- og kulturliv bidrar til livskvalitet og meningsfulle opplevelser og relasjoner. Hun har et særlig engasjement for skeiv politikk, asyl- og flyktningpolitikk og ruspolitikk, og mener at Bergen som menneskerettighetsby må lede an i kampene mot diskriminering og for likestilling på alle områder.

Nominasjonskomiteen innstiller Eline Haakestad ( f. 1995) til 3. plass på listen. (Bergenhus). Eline bor i Bergenhus bydel. Eline er fra Lofoten og har bodd i Bergen siden 2014. Hun er utdannet samfunnsgeograf ved Universitetet i Bergen og har vært aktiv i Grønne Studenter, Grønn Ungdom og Miljøpartiet De Grønne siden hun begynte å studere. Siden valget i 2019 har Eline jobbet som politisk rådgiver for Thor Haakon Bakke, med noen vikarperioder både som byråd for klima, miljø og byutvikling og byråd for kultur, mangfold og likestilling. Eline engasjerte seg i politikk for å gjøre noe med klimakrisa og kjempe mot ulikhet. Hun brenner spesielt for en byutvikling som setter mennesker og natur i sentrum, der vi tar vare på natur og matjord samtidig som vi skaper gode nabolag. I tillegg ønsker hun en mer rettferdig boligpolitikk.

Nominasjonskomiteen innstiller Emil Perron (f. 1990) til 4. plass på listen. (Bergenhus). Emil er norsk-fransk, fra Bergen. Daglig leder for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen og vit.ass. for klimaprosjektet CLIMLIFE (UiB). Emil er redaksjonsmedlem i Røyst og Salongen. Emil har sittet i styret til Bergen MDG, og arbeidet som frivilligkoordinator i stortingsvalgkampen i 2021. Emil er medlem i Politisk utvalg for natur og samfunnsutvikling for MDG nasjonalt og i nominasjonskomiteen til Vestland MDG. Miljøpolitikkens grønne tråd skal også være sosialt rettferdig. Emil ønsker en mangfoldig, kulturrik, livssynsåpen by med lett tilgang til nærnatur og demokratiske byrom for gående og syklende hvor dialogen mellom innbyggerne kan blomstre og bedre folkehelsen.

Nominasjonskomiteen innstiller Andrea Nesvik Voss (f. 1998) til 5. plass på listen. (Årstad). Andrea kommer fra Stavanger. Studerer til vanlig administrasjon og organisasjonsvitenskap på Universitet, men er for tiden i permisjon da hun nå er Nestleder i Studentparlamentet ved UiB. Siden 2019 har hun vært engasjert og hatt flere verv i Grønn Ungdom, Grønne Studenter og MDG. Hun har jobbet med politikkutforming i GUs sine politiske utvalg innenfor helse, velferd, sosial- og likestillingspolitikk i 3 perioder. I vår jobbet hun også i partiet som regionkontakt for Vestland. For tiden er hun generalsekretær i GS og styremedlem i MDG Vestland. Andrea er opptatt av at barn og unge uavhengig funksjonsevne og bakgrunn skal ha en god by å bo i, ha et samfunn som tar vare på dem.

Nominasjonskomiteen innstiller Christine Ødegaard (f. 1973) til 6. plass på listen. (Årstad). Christine er bergenser, gift, og har to døtre. Hun har bakgrunn som kulturviter, og holder på å avslutte sin doktorgrad innen helse. Hun har vært medlem i MDG siden 2017, og ble valgt inn i bystyret i Bergen høsten 2019. I denne perioden har hun fått jobbe i vikariater som politisk rådgiver og gruppesekretær for MDG, og er valgt som leder for programkomiteen i Bergen MDG. Christine er pragmatisk og opptatt av å samarbeide, både innad i partiet, men også med andre. Hjertesaken vil alltid være å kjempe for natur, miljø og klima, som et styrende prinsipp for alle avgjørelser, om det er bevaring av myr, bygging av bybane eller elektrifisering av transportsektoren det handler om. Et mer solidarisk og inkluderende samfunn, og en mer human ruspolitikk er også hjertesaker.

Nominasjonskomiteen innstiller Daniel Prestø-Økland (f. 1983) til 7. plass på listen. (Fyllingsdalen). Daniel er fra Bergen og utdannet ved NHH med en mastergrad i strategi og ledelse og en MBA i økonomistyring. Han har også studert russisk og har befalsutdanning fra Forsvaret. Til daglig jobber han i administrasjonen ved UiB. Daniel er lokallagsleder i MDG Bergen og har siden 2017 vært økonomiansvarlig i styret. Som økonom er han opptatt av finans, næring og ansvarlig styring. Det er likevel først og fremst den livstruende miljø- og klimakrisen som er hans viktigste politiske drivkraft, og Daniel mener at vi må benytte enhver anledning til å fremme bærekraft og rettferdighet. Han er pragmatisk og opptatt av å finne løsninger i samarbeid med andre.

Nominasjonskomiteen innstiller Ole Egil Størkson (f. 1966) til 8. plass på listen. (Bergenhus). Ole Egil vokste opp i Ytre Sandviken. Nå bor han sentrumsnært med kort vei til Bryggen, Byfjorden og Byfjellene. Trebarnsfaren er utdannet cand. mag. fra UiB, og er journalist i NRK. Annen yrkeserfaring har han fra DNS og sikkerhetsavdelingen til Sandviken Sykehus. I tillegg tjenestegjorde han i 15 år som sambandsbefal i Heimevernet, og er meddommer i Gulating lagmannsrett. Han har hatt flere frivillige verv, bl.a. som styremedlem i Bergen filmklubb, og var i sin tid med å stifte Cinemateket da Kulturhuset USF ble etablert. Som miljøbevisst lokalpolitiker og hverdagssyklist brenner han spesielt for byutvikling, og vil jobbe for å gjøre Bergen til en grønnere, mer dynamisk og fremtidsrettet by.

Nominasjonskomiteen innstiller Cecilie Torsvik Høisæter (f. 1974) til 9. plass på listen. (Laksevåg). Cecilie sitter i styret i Bergen MDG. Medlem fra 2013. Utdannet innen kultur- og samfunnsfag, samt noe økonomi og digitalisering. Cecilie har bred erfaring fra opplæring, kriminalomsorg, frivillighet og internasjonalt og tverrsektorielt samarbeid. Hun har lang fartstid fra offentlig forvaltning (stat og fylke), Røde Kors, organisasjons- og styrearbeid, et reisebyrå, et norsk senter i India mm. Cecilies hjertesak: En mer helhetlig organisert velferdsby! Et samfunn som faktisk er for alle, betyr også færre hinder for klima- og miljø. Cecilie vil arbeide for sammenheng og samarbeid i systemene rundt folk med rusavhengighet, psykisk sykdom, funksjonsnedsettelser ol. Hun brenner også for bedre vilkår for folk og borettslag i utsatte bydeler.

Nominasjonskomiteen innstiller Bjarte Bjørsvik (f. 1966) til 10. plass på listen. (Årstad). Bjarte bor på Landås der han ble født og vokste opp. Han ble siviløkonom-NHH, og tok spansk mellomfag ved UiB. Nylig tok han bachelor og master i historie. Han har arbeidet med flyktninger som journalist og for FN i Guatemala i 3-4 år. Siden jobbet han i Sverige med å begrense internasjonal våpenhandel. I Bergen har han arbeidet med integrering av flyktninger og nordmenn i 16 år, tolket i TV2, holdt kommunikasjonskurs og meglet i Konfliktrådet. Etter å ha bodd i Libanon i 2019, skriver han om konflikter i Midtøsten og Russland-Ukraina. Bjarte ble med i MDG i 2016, har vært aktiv i to valgkamper og styret i 2022. Utover miljø, er han spesielt opptatt av sosiale spørsmål, som folk med dårlig økonomi og de som sliter psykisk.