To talspersoner for De Grønne

Diane Berbain og Sondre Båtstrand. Foto: Arne Halvorsen (CC BY-SA 3.0)
Diane Berbain og Sondre Båtstrand. Foto: Arne Halvorsen (CC BY-SA 3.0)

Miljøpartiet De Grønne vil helst bli dobbelt så synlig i Bergenspolitikken, og årsmøtet har derfor valgt Diane Alexandra Berbain som ny talsperson i tillegg til Sondre Båtstrand. Tor Øyvind Westbye ble gjenvalgt som leder.

– Etter å ha jobbet for mitt nærmiljø som aktivt medlem i Ren Luft Danmarksplass, vil jeg nå utvide mitt engasjement gjennom Miljøpartiet De Grønne og bidra til å kjempe for en by som skal være et bedre sted å bo. Vi vil jobbe sammen for økt livskvalitet for bergenserne: Fra bedre luftkvalitet, til styrking av lokaldemokratiet og sosial rettferdighet, sier Diane Berbain, som vokste opp i Frankrike, men havnet i Bergen etter en mastergrad i norsk språkpolitikk. Berbain er guide i Bergen og småbarnsmor i mammapermisjon som vil ha tiltak for varig ren luft, gjennomtenkt byplanlegging, styrket sosialtilbud, og en by som er verdt å besøke.

– Grønne partier er ofte kjennetegnet ved å ha både kvinnelig og mannlig talsperson, og jeg er veldig fornøyd med at Diane takket ja til å være med på å fronte grønn politikk. De Grønne er det eneste reelle alternativet for ren luft, kombinert med en sosial og inkluderende politikk for levende lokaldemokrati, så vel som at vi er dyrenes parti, sier Sondre Båtstrand, som ble gjenvalgt som talsperson.

Årsmøtet i De Grønne var preget av optimisme og medlemmer som er klare for å jobbe hardt for å få et grønt alternativ inn i bystyret. Det nye styret består nå av talspersonene Diane Berbain og Sondre Båtstrand, leder Tor Øyvind Westbye, sekretær/organisatorisk nestleder Lars Thore Fadnes, kasserer Jorunn Sørdal og styremedlemmene Øystein Bønes og Henrik Hysing. Varamedlemmer er Robert Clay Glastad, Sunniva Kambestad og Kyrre Sørensen.