Fotocredit:

NY, GRØNN BYRÅD FOR KLIMA, MILJØ OG BYUTVIKLING!

5. oktober 2020

Eline Haakestad (25) tiltrer i dag som vikarbyråd for klima, miljø og byutvikling, mens byråd Thor Haakon Bakke er ute i foreldrepermisjon.

 

Eline Haakestad var De Grønne i Bergen sin ungdoms- og 4. kandidat ved lokalvalget i 2019. Hennes bidrag i skolevalgkamp og synlighet i media bidro til vårt beste resultat ved lokallag i Bergen noensinne. Med 9,8% av stemmene forhandlet vi med de andre byrådspartiene og fikk to byrådsposter innenfor våre fanesaker. Hun ble kumulert opp til 2.plass av velgerne og har helt siden byrådet trådte i kraft jobbet som politisk rådgiver for byråd Bakke.

 

Haakestad vokste opp i Lofoten i flott natur og opplevde at områdene Lofoten, Vesterålen og Senja ble truet av oljeboring. Hun har sett hvordan klimaendringene påvirker naturen på nært hold, og særlig hvordan sjøfuglene forsvinner i nord. Hun flyttet til Bergen for å studere geografi og la merke til at grønne transportmidler bli nedprioritert, mens bilen stadig tar plass. Denne prioriteringen vil Haakestad snu opp ned på.

 

Elines hjertesaker som byråd er disse:

  • Global sosial rettferdighet
  • Få ned utslippene
  • Nærnatur og bevaring av matjord
  • Det skal være enklest og billigst å velge sykkel eller reise kollektivt over bil

 

Har du noen spørsmål til Eline?

Ta kontakt med hennes politiske rådgiver Susanne Waage på susanne.waage@bergen.kommune.no eller på tlf. 91164536