Heller ofre p-plasser enn ærverdige trær

Illustrasjonsbilde av hestekastanjer.  Foto: Kresten Hartvig Klit (CC BY-SA 3.0)
Illustrasjonsbilde av hestekastanjer. Foto: Kresten Hartvig Klit (CC BY-SA 3.0)

– Når fagfolk nekter å kutte trærne, må bystyret ta hintet. Råtne trær kan bli et ganske nedslående, men dessverre ganske treffende, bilde på feilslått politikk. Grøntområder blir stadig ofret, og nå er det på tide å sette foten ned, sier bystyrerepresentant Sondre Båtstrand.

Mens Møhlenpris skole får nødvendig oppussing, skal elever og lærere holde til i brakker på Sydneshaugen. Brakkene blir plassert midt i en perle av et grøntområde ved Johanneskirken, og 100 år gamle hestekastanjer er i fare. Miljøpartiet De Grønne har prøvd å redde grøntområdet:

– I bystyret fremmet jeg forslag om alternativ lokalisering, og at vi skulle ta i bruk parkeringsarealer i området. Det forslaget fikk kun min ene stemme. Hele resten av bystyret støttet byrådets ønske om å legge beslag på grøntområder, sier Sondre Båtstrand.

Forslaget: «Bystyret ber om at en midlertidig skole ikke legger beslag på grøntområder eller lekearealer. Vi ber Byrådet vurdere aktuelle parkeringsarealer i rområdet.»

– Det er mange gode formål som blir brukt som argument for forringelse av grøntområder, men vi må se på grøntområder som et gode i seg selv.

Lesestoff: Vedtaket i bystyret og BT-artikkelen Skolebrakker truer ærverdige trær