Dyrevenner trosset regnværet: – Ja til natur, nei til bur!

Mandag kveld fikk mange tv-seere sjokk da TV2 sendte dokumentaren “Et skinn av velferd” om pelsdyroppdrett i Norge. Torsdag kveld ble det arrangert fakkeltog mot pels i syv norske byer, deriblant Bergen, i regi av NOAH for dyrs rettigheter.

– Det er åpenbart at oppdrett av rev og mink i nettingbur aldri kan bli dyreetisk forsvarlig. Mens stadig flere europeiske land, som Nederland og Danmark, avvikler pelsdyroppdrett, ignorerer det norske stortinget glatt dyrs lidelser. Det er skammelig, mener talsperson Sondre Båtstrand i Miljøpartiet De Grønne, som holdt appell under fakkeltoget i Bergen. MDG vil ha forbud mot pelsdyroppdrett.

– Dyrene lider fordi pressgrupper har store økonomiske interesser i videre drift. Interessant nok er pelsdyrnæringen ikke levedyktig økonomisk selv – og kan kun fortsette videre drift med statlige subsidier! Norske skattebetalere er altså med på å finansiere drift av systematisert plaging av dyr, det er ikke annet enn uakseptabelt, sier medarrangør og styremedlem i AUF Bergen, Aksel H. Olsen, som også holdt appell.