Dyrevenner aksjonerer mot Cirkus Merano

Fra en tidligere aksjon mot bruken av elefanter og andre dyr i sirkus. Foto: Bergen MDG
– Elefanten Baba bør slippe å bli fraktet på norske landeveier, mener Miljøpartiet De Grønne som fredag mobiliserer dyrevenner til aksjon utenfor Cirkus Merano ved Bergenshallen.

Fredag kl 18-19 blir sirkuspublikummet møtt av bannere, løpesedler og plakater utenfor sirkusteltet ved Bergenshallen på Slettebakken, Årstad. Les mer om arrangementet på Facebook og Origo.

– Med elefanten Baba, geiter, ponnier og hunder, henger Cirkus Merano igjen i utdaterte skikker. Nå vil Mattilsynet ha forbud mot sirkuselefanter, men dessverre er det foreslått fem års overgangstid. Vi vil ha fortgang i utfasingen, sier bystyrekandidat Sondre Båtstrand.

Miljøpartiet De Grønne går til valg på at Bergen kommune skal nekte utleie av kommunale områder til sirkus som viser frem dyr.

– Dyr har det ikke bra i sirkus. Mange av sirkusdyrene har i utgangspunktet dårlige forutsetninger for å trives i Norge, og det blir ikke bedre av at dyrene stues inn i trange vogner og transporteres langs norske landeveier så å si hver dag fra mars til oktober. I tillegg tvinges dyrene til å underholde mennesker ved å gjøre unaturlige og belastende øvelser, og vi vet at vold ofte er en del av opplæringen, sier bystyrekandidat Sondre Båtstrand.