Byrådet kutter i velferd og miljø for å verne kutt i eiendomsskatt

Bystyret holder til i Gamle Rådhus. Foto: Nina Aldin Thune (Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0 )
Bystyret holder til i Gamle Rådhus. Foto: Nina Aldin Thune (Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0 )

Miljøpartiet De Grønne i Bergen reagerer på bybudsjettet: – Når byrådet kutter i midler til trygdede og kollektivtrafikk for å verne om kutt i eiendomsskatten, så er det bevis på manglende satsing på velferd og miljø, mener lokallagsleder Sondre Båtstrand.

– Byrådet har seigpint gratisbussen i flere år, og tar nå et endelig steg i feil retning: Vi trenger flere gratisbusser, ikke nedleggelse av tilbudet, sier lokallagsleder Sondre Båtstrand i Miljøpartiet De Grønne.

– Gratisbussen er en god begynnelse, og vi burde utvide tilbudet fremfor å kutte i det. Her viser byrådet manglende visjoner for en grønn fremtid. Hele kollektivtrafikken burde være gratis i rushtiden, mener Båtstrand, som også er svært negativ til at byrådet vil kutte støtten til miljøvennlige trolley-busser.

Miljøpartiet De Grønne i Bergen reagerer også på at 80 %-regelen som sikrer trygdemottakere 80 % av minstepensjon etter boutgifter er foreslått kuttet, mens sosialsatsene skal stå stille.

– Når trygdemottakere ikke får mer enn samfunnet for øvrig opplever lønnsvekst, da øker opplevelsen av fattigdom. Sosialsatsene burde i det minste følge prisveksten i resten av samfunnet, sier lokallagsleder Sondre Båtstrand.

Miljøpartiet De Grønne i Bergen er ikke prinsipielt tilhenger av eiendomsskatt, men mener det er bedre å ha eiendomsskatt enn å kutte i velferd og miljø.