NOMINASJONSKOMITEEN: HER ER HORDALANDSLISTEN

Nominasjonskomiteen har nå lagt frem sin innstilling til MDGs stortingsliste i Hordaland. Her kan du se listen, og lese presentasjoner av listens topp 10 kandidater.

Du kan lese mer om nominasjonskomiteens arbeid her.

23. september 2020

 Innstilling til stortingsliste for valgkrets Hordaland:

 1. Arild Hermstad (53), Bergen.
 2. Josefine Gjerde (21), Bergen, ungdomskandidat.
 3. Nils-Anders Nøttseter (40), Bjørnafjorden.
 4. Pauline Tomren (21), Osterøy.
 5. Natalia Golis (40), Kvam.
 6. Øystein Ormåsen (40), Voss.
 7. John Tønnessen (38), Stord.
 8. Katrine Berg Nødtvedt (30), Bergen.
 9. Øyunn Kåset (21), Bergen
 10. Maria Thomassen (27), Øygarden.
 11. Øystein Bønes (43), Bergen.
 12. Øyvind Strømmen (40), Samnanger.
 13. Janne Kjellevold Midtbø (48), Askøy.
 14. Miriam Akkouche (25), Bergen.
 15. Thor Haakon Bakke (32), Bergen.
 16. Christine Ødegaard (47), Bergen.
 17. Birger Berntsen (39), Vaksdal.
 18. Jostein Saghaug (54), Kvinnherad.
 19. Eline Haakestad (25), Bergen.
 20. Jens Petter Grini Pedersen (27), Bergen.
 21. Maya Riise (34), Alver.
 22. Thomas Remme (46), Askøy.

 

Førsteplass, Arild Hermstad.

Arild er født i 1966 og er i dag nestleder i MDG og har vært byrådsvikar for både Lan Marie N. Berg og Hanna Marcussen i Oslo. Arild er oppvokst i Åsane og har bodd 15 år på Danmarksplass i Bergen. Arild trekker frem at han er klar for valgkamp og vil kjempe for å forandre politikken og spilleregelene. De andre partiene vil ikke sette miljø og klima først og derfor trenger vi et sterkt og tydelig MDG med en stor gruppe på stortinget i 2021. Det er dette Arild vil oppnå i valgkampen 2021. Arild har kjempet for en en ny retning i klima- og miljøpolitikken store deler av livet sitt, både som leder for Framtiden i våre hender og som nasjonal talsperson for MDG. Han er samfunnsgeograf fra Universitet i Bergen og har studert økonomi på NHH. Han har som beskrevet lang erfaring fra organisasjonsarbeid, blant annet ved å ha vært leder for Framtiden i våre hender i 15 år, brigadekoordinator i Latin-Amerika og har vært ansatt i Raftostiftelsen. Arild trekker særlig frem sitt engasjement for å til en godt organisert valgkamp i 2021, få inn en dyktig stortingsgruppe og kjempe for gjennomslag for en radikal klima- og miljøpolitikk i Norge etter valget i 2021. Arild oppleves som en trygg og faglig sterk person, han har lang erfaring med å fronte en radikal miljø- og klimapolitikk, både som talsperson for MDG og som tidligere leder for Framtiden i våre hender. Han har lang erfaring med å fronte MDG og MDGs politikk godt både nasjonalt og lokalt.

 

Andreplass, Josefine Gjerde.

Josefine er ungdomskandidat for Grønn Ungdom Vestland i Hordaland. Josefine er født i 1999 og har er avtroppende fylkesleder for Grønn Ungdom Vestland. Hun er en person som har vist et enormt engasjement for klima- og miljøkampen, både i media og i sine verv i partiet. Josefine har også vist at hun kan håndtere media på en god måte. Både gjennom oppslag i media, debattinnlegg og med sin erfaring som kommunikasjonsrådgiver. I dag jobber Josefine som rådgiver for byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt i Bergen. Hun har tidligere vært fylkesleder i Aust-Agder og Vestland Grønn Ungdom, og har sittet i Grønn Ungdoms landsstyre i flere år. Hun har en bred erfaring fra valgkamp. I valgkampen i 2017 var hun ungdomskandidat i Aust-Agder og i valgkampen 2019 var hun ansatt som kommunikasjonsrådgiver for Miljøpartiet De Grønne i Vestland og Bergen. Josefine er en kandidat med høy kunnskap om håndtering av tradisjonelle medier og sosiale medier, samtidig som hun viser høy innsikt i det politiske arbeidet og i organisering av valgkamp.

 

Tredjeplass, Nils-Anders Nøttseter.

Nils-Anders er født i 1980 og startet sin politiske karriere som gruppeleder for MDG i Os fra 2015. I Os markerte Nils-Anders seg som den tydeligste stemmen mot Terje Søviknes og hans FrP-styrte kommune. I kampen mot FrP i Os var det viktig for Nils-Anders å kjempe for åpenhet og dokumentasjon av lokaldemokratiets dårlige kår. Dette førte frem og var trolig medvirkende til en ny politisk koalisjon i Os / Bjørnafjorden etter 20 år med FrP-styre. I kommunevalget 2019 bidro gruppeleder Nils-Anders til at MDG økte oppslutningen til 9,1%, og økte antallet aktive politikere til fire. De siste ti årene har fokuset til Nils-Anders vært å arbeide for at MDG skal øke sin oppslutning, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Han trekker frem at politisk arbeid både er frustrerende og givende, men at MDGs politiske prosjekt er for viktig til at man kan stanse. Grønn politikk må kjempes frem både lokalt og nasjonalt mener Nils-Anders. Nils-Anders er en person som har svært høy arbeidskapasitet, han kan håndtere store mengder med sakspapirer og har vist at han er tøff både i media og i debatter. Samtidig har Nils-Anders vist at han kan kjempe for god og grønn politikk på tvers av et politisk spekter.

 

Fjerdeplass, Pauline Tomren.

Pauline er født i 1999 og sitter i dag i Grønt Kvinnenettverks hovedstyre, hun er styremedlem i Osterøy MDG og er vara for MDG på fylkestinget i Vestland. Pauline trekker frem at det har vært likestilling, naturvern og et ønske om å skape et mer inkluderende samfunn er sakene som har engasjert henne inn i MDG. Hun har vært medlem i MDG siden 2014 og har hatt flere ulike verv i både Grønn Ungdom og De Grønne. Hun har erfaring som lokallagsleder og styremedlem i Osterøy og er tidligere leder av Grønn Ungdom Vestland. I dag holder hun på med en utdannelse til sosionom. På fylkestinget jobber Pauline særlig med utdanningspolitikk. Pauline er en person med høyt engasjement, hun skriver svært gode innlegg og har hatt flere oppslag i både lokale og regionale aviser. Samtidig trekker Pauline frem sitt klare engasjement og sin motivasjon for å drive valgkamp for MDG i 2021. Hun er en person med bred politisk erfaring og politisk teft.

 

Femteplass, Natalia Golis.

Natalia er født i 1980 og er i dag fylkesvaraordfører for Vestland. Natalia er også gruppeleder for MDG Vestland sin fylkestingsgruppe og er medlem av fylkesutvalget. Hun er også kommunestyrerepresentant i Kvam. Natalia trekker frem at det har vært kampen for klima- og miljø som var viktig for at hun engasjerte seg. Samtidig ønsker Natalia å bidra til mangfold i politikken. MDG Vestland på Stortinget bør være en tydelig stemme for matproduksjon, verdiskaping og omstilling til ny teknologi mener Natalia. Hun trekker frem at man trenger kandidater som forstår nyansene mellom næringslivet og politikken. Natalia har lang erfaring fra partiarbeid, og har deltatt aktivt i flere av de siste valgkampene. Hun har tidligere også vært fylkesleder for Vestland MDG og landsstyrerepresentant. Natalia har gjennom jobben som fylkesvaraordfører blitt en viktig og tydelig stemme for MDG Vestland, og kan vise til flere oppslag i medier og debattinnlegg. Hun trekker frem at jobben som fylkesvaraordfører er viktig for henne. Natalia oppleves som en person som er svært trygg i å snakke med folk, både i velgermøter direkte og i debatter. Hun er svært hyggelig, utadvendt og dyktig til å formidle politiske budskap muntlig. Samtidig har Natalia lang erfaring fra partivirksomhet og har bred politisk erfaring.

 

Sjetteplass, Øystein Ormåsen.

Øystein er født i 1980 og har vokst opp i Langesund. Men har bodd omtrent halve livet på Vestlandet. I 1999 flyttet han til Bergen for å studere i 1999, og har en bachelorgrad i IT fra RMIT i Melbourne, Australia. Øystein har jobber i syv år som lærer på videregående skole der han underviste i IKT, matematikk og økonomi. Øystein har alltid vært glad i friluftsliv og har lang fartstid som DNT-turleder og instruktør på klatrekurs, brekurs og skredkurs. Han har vært på fjellturer i Alpene, på Grønland og i Nepal, noe som har bidratt til hans økende engasjement for klima- og miljøsaken. I tillegg til å være aktiv i MDG har Øystein hatt styreverv i BSI friluft og DNT fjellsport i flere perioder og kan vise til et stort engasjement i politisk arbeid og organisasjonsvirksomhet. I 2014 flyttet han og familien til Voss, der han er gründer og daglig leder for selskapet Wild Voss AS, som tilbyr kurs og opplevelser i naturen rundt Voss. Øystein har vært lokallagsleder for MDG Voss fra 2016 til 2020 og er nå første vara til heradsstyret på Voss. Øystein er en kunnskapsrik, trygg og arbeidsom person. Samtidig har han mye erfaring fra organisasjonsarbeid og politisk virksomhet fra partiet.

 

Syvendeplass, John Tønnessen.

John er født i 1982 og er i dag folkevalgt for MDG på Stord og sitter i utvalget for oppvekst og kultur. Han har tidligere vært økonomiansvarlig i lokallaget på Stord, og er i dag nestleder i lokallaget. John har utdanning innen pedagogikk og historie fra Universitet i Bergen. John trekker frem at miljø og klima enda ikke er blitt tatt på alvor, og man derfor trenger et tydelig MDG som kan kjempe for et tydelig politisk budskap og kjempe mot tåkelegging av politikken. John er språklærer og mener det er viktig at politikere snakker tydelig og forståelig. John er svært dyktig til å formidle ulike politisk budskap. Han er språklærer og har god kunnskap i hvordan tekster bør utvikles, samtidig er John en muntlig sterk og utadvent person. John har også god erfaring fra organisasjonsvirksomhet, partiarbeid og har erfaring som folkevalgt for MDG.

 

Åttendeplass, Katrine Berg Nødtvedt. 

Katrine er født i 1990, og oppvokst og bosatt i Bergen. Hun har vært aktiv i partiet siden 2017, blant annet som medlem og nestleder av styret i Bergen MDG. I 2019-valgkampen var hun nominert som 8. kandidat på kommunevalglisten, og bidro aktivt på dørbank, stand, i debatter og i sosiale medier. Fra høsten 2019 har hun vært byråd for kultur, mangfold og likestilling i Bergen. Katrine er utdannet psykolog fra Universitetet i Bergen, og før hun ble byråd var hun doktorgradsstipendiat i forbrukerpsykologi ved Norges Handelshøyskole. Hun har erfaring fra ulike ungdoms- og studentorganisasjoner, og har blant annet vært leder av den landsdekkende ungdomsorganisasjonen RE:ACT. I 2021-valgkampen ønsker Katrine å bidra til at partiet gjør sitt beste valg noensinne. Internasjonal solidaritet er i kjernen av hennes engasjement, og hun mener MDG må fortsette å trekke de store linjene mellom det globale og det lokale. I tillegg trekker hun frem viktigheten av å formidle hvordan grønn politikk for utviklingen av byer og bygder henger sammen med god livskvalitet og meningsfulle opplevelser og relasjoner, for eksempel gjennom et levende og inkluderende kunst- og kulturliv. Katrine har også et sterkt ønske om å skape en inkluderende valgkamp for alle involverte, og vil bidra med godt humør og omsorg inn i arbeidet.

 

Niendeplass, Øyunn Kåset.

Øyunn er født i 1999 og har vært medlem av Grønn Ungdom og Miljøpartiet De Grønne siden høsten 2014. Fra 2015 ble Øyunn aktiv i Grønn Ungdom Hordaland. Hun var leder for fylkeslaget Grønn Ungdom Hordaland i tre år. Øyunn var også ungdomskandidat for MDG Hordaland ved stortingsvalget i 2017, og har mye erfaring fra debatter, samtaler med velgere og å skape medieoppmerksomhet. Hun deltok i 2017 i over 40 skoledebatter, og i 2019 hjalp hun til med valgkampen for Grønn Ungdom i både Hordaland og Sogn og Fjordane. Hun arbeider i dag for bystyregruppen til MDG i Bergen. Øyunn trekker frem at de viktigste avgjørelsene for framtiden vår må skje de fem neste årene. Derfor vil hun bruke engasjementet og erfaringen hun har fra valgkamp og politikk i Grønn Ungdom Hordaland og Bergen MDG for å bidra til en grønn valgseier. Øyunn er en person med mye erfaring fra partiarbeid og valgkamp. Hun jobber daglig med å hjelpe bystyrerepresentanter i Bergen med å utforme politiske budskap både i innlegg til bystyret i Bergen og skrive debattinnlegg. Her har Øyunn vist seg å være en enorm ressurs for partiet.

 

Tiendeplass, Maria Thomassen. 

Maria er født i 1993 og er i dag styremedlem i Øygarden MDG, samtidig er hun nestleder i fylkeslaget Vestland MDG. Hun trekker selv frem at det alltid har vært viktig for henne å utvikle samfunnet i en mye mer miljø- og klimavennlig retning. Hun tenker daglig på hvordan man kan gjøre samfunnet bedre. Maria er ambisiøs og trekker frem en stor progresjon i økt kunnskap og erfaring de siste årene. Dette har hun opparbeidet seg gjennom å ha vært aktiv i partiets organisasjon og deltatt aktivt de siste valgkampene. I 2019 ble hun folkevalgt for MDG i Øygarden, og sitter der som gruppeleder for MDGs kommunestyregruppe. Hun har jobb i NAV og er utdannet innen økonomi og sosiologi. Maria kan også vise til flere oppslag i media og debattinnlegg både i lokale og regionale medier, og trekker selv frem høy kunnskap i sosiale medier. Samtidig er Maria en svært utadvendt person og er sterk i muntlig samtale. Hun er en person med mye politisk erfaring og vil med sitt gode humør, arbeidsinnsats og engasjement bidra til en god valgkamp for MDG i 2021.

 

Nominasjonskomiteen til Vestland MDG.

 1. september 2020.