Fotocredit:

Nei til pingviner og fyrverkeri, ja til menskopp og ny leder fra Åsane!

18. januar 2020

Berit Lilleøkdal er valgt til ny leder for Miljøpartiet De Grønne i Bergen. Lilleøkdal bor i Åsane Nord, og har tidligere markert seg som en ivrig forkjemper for bedre kollektivtilbud.

-Jeg ser frem til å jobbe med grønn politikk for hele Bergen. Det gjelder både bedre kollektivtilbud også for oss som bor et stykke fra kollektivknutepunktene og alt som vil gjøre det bedre å leve og bo i Bergen, sier Lilleøkdal.

Hun overtar lederrollen i et år der Miljøpartiet De Grønne i Bergen nettopp har havnet i byråd, meningsmålingene er gode og tallet på medlemmer vokser.

-Og vi skal få enda flere medlemmer. Jeg gleder meg til å starte arbeidet med ulike tiltak for å møte så mange bergensere som mulig for å høre hva de er opptatt av og hvordan grønn politikk kan løse de utfordringene de har, sier Lilleøkdal.

 

På årsmøtet ble det også vedtatt en rekke resolusjoner. En resolusjon tok til orde for at ved en eventuell flytting av Akvariet til Dokken må Bergen kommune jobbe for at man skal fase ut hold av pingviner, sel og sjøløver og andre dyr som holdes i fangenskap kun for underholdning.

Årsmøtet vedtok også et forbud mot privat fyrverkeri og at det offentlige fyrverkeriet erstattes av alternative lysshow som tar hensyn til både mennesker, dyr og luftkvaliteten.

Sanitetsartikler som kvinner bruker forbindelse med menstruasjonen, utgjør en stor utgiftspost for kvinnene og et stort avfallsproblem. Bergen MDG vedtok at jenter og unge kvinner skal få gratis tilgang til gjenbrukbare sanitetsprodukter som menskopp, gjennom skolehelsetjenestene og helsestasjonene.

Årsmøtet vedtok også at Bergen kommune bør utrede en trasé som knytter bybanen til Haakonsvern.

Kontaktinfo: Berit Lilleøkdal tlf. 93 88 98 32,

e-post: berit.lilleokdal@bergen.kommune.no