Fakkeltog mot nedleggelse av dyremottak

Bergen kommune vil legge ned Dyrebeskyttelsen Hordalands kattemottak i Tertnes. MDG oppfordrer alle dyrevenner til å ta del i fakkeltoget torsdag 26. februar kl 19 fra Den blå steinen.

Miljøpartiet De Grønne er opprørt over behandlingen Dyrebeskyttelsen Hordaland har blitt utsatt for, og vi etterlyser en langt mer aktiv dyrepolitikk fra partiene i bystyret: MDG mener at hjemløse dyr er et offentlig ansvar, og vi mener at det må opprettes Dyrenes Hus i norske byer, der dyrevenner får leiefritak og økonomisk støtte til å drive behandling og omplassering av hjemløse dyr.

Idealistene i Dyrebeskyttelsen Hordaland har stilt sitt hjem til disposisjon for hjemløse dyr, tar dem med til veterinær og gir dem behandling, før de forsikrer seg om at de ender opp i gode hjem. Skal det være ulovlig å forbarme seg over hjemløse dyr? Først blir dyrene sviktet av menneskesamfunnet, så skal mennesker bli nektet å hjelpe dem. Det er ikke moralsk forsvarlig.

Alt for mange lar være å sterilisere/kastrere og ID-merke sine dyr. Det fører til at det årlig fødes 60 000 kattunger i Norge, og at mange katter som havner på avveie ikke kommer hjem. Ikke alle disse er så heldige at de blir funnet av dyrevenner som tar dem inn og gir dem mat og omsorg, men på landsplan må det være snakk om tusenvis av katter som hvert år får nytt hjem via Dyrebeskyttelsen eller tilsvarende organisasjoner. Felles for de fleste av dem, er at de får liten offentlig støtte, og må basere seg på å ha lokaler i private hjem.

Møt opp i fakkeltoget: Torsdag kl 19 fra Den blå steinen.