Sondre Båtstrand går av som gruppeleder for MDG

Sondre Båtstrand går av som gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne i bystyret i Bergen og melder seg ut av partiet. Båtstrand vil fra nå av være en uavhengig representant i bystyret.

2. november 2018

 

«Det har over tid vært svært krevende å være gruppeleder for bystyregruppen. Jeg føler at MDG har endret seg mye siden jeg meldte meg inn for 18 år siden. Nå vil jeg stå fritt og kan bruke all min tid på grønn politikk i Bergen bystyre, basert på programmet jeg er valg inn på. Jeg har ikke behov for å uttale meg utover denne pressemeldingen«, sier Båtstrand.

Båtstrand var MDGs aller første bystyrerepresentant i Bergen, og satt alene i bystyret i fire år. I 2015 gjorde partiet sitt beste valg noensinne, og fikk inn fire representanter. Det medførte voksesmerter og spenninger knyttet til samarbeidsformer og strategiske valg. Dette har vært utfordrende å stå i over tid for alle parter.

Partisekretær for MDG, Torkil Vederhus, sier Båtstrand har stått på for miljøsaken i en årrekke, og er en av de mest kreative grønne politikere Bergen har hatt.

«Vi respekterer avgjørelsen Båtstrand nå har tatt om å gå av som gruppeleder. Nå ser vi fremover. Bergen MDG er nå i full gang med planlegging av valgkampen, og har nominert en rekke nye kandidater til det kommende kommunevalget som ønsker å arbeide for en grønnere by, og for mennesker og miljø«, sier Vederhus.

Allerede i vår annonserte Båtstrand at han ikke tar gjenvalg, og at han ville melde seg ut av MDG når hans periode som bystyrerepresentant var over. Det kom derfor ikke som en overraskelse at Båtstrand nå har varslet at han ikke lenger kommer til å være medlem i MDG.

 

Kontakt

Torkil Vederhus

E-post: torkil.vederhus@mdg.no

Tlf: 415 89 316

 

Sondre Båtstrand

E-post: sondre.batstrand@gmail.com

Tlf: 402 26 389