Riktig at sannheten kommer frem

Diane Berbain og Sondre Båtstrand. Foto: Arne Halvorsen (CC BY-SA 3.0)
Diane Berbain og Sondre Båtstrand kjemper for frisk luft. Foto: Arne Halvorsen (CC BY-SA 3.0)

Miljøpartiet De Grønne gir full støtte til Diane Berbain som har skrevet om giftlokket i en stor fransk nettavis. – Vi må løse problemene, ikke feie dem under teppet, sier bystyremedlem Sondre Båtstrand.

De Grønnes gruppesekretær i bystyret, Diane Berbain, har vekket oppsikt med en artikkel om Bergensluften i den franske nettavisen Rue89. Hun får full støtte fra partiet sitt:

– Turistene ser giftlokket når de kommer hit, så det er ikke noe poeng i å holde det skjult. Det som er viktig er at vi løser problemene slik at vi ikke har noe å skjule, sier Sondre Båtstrand, som sitter i bystyret for Miljøpartiet De Grønne.

– Vi er stolte av Bergen og vet at turistene er viktige for byens næringsliv. Vi angriper ikke reiselivsnæringen, men ønsker å få den med på å arbeide for friskere luft. Bergen har et spesielt ansvar med tanke på Bryggens UNESCO-status som verdensarv. Vi må ta vare på byen vår!

I bystyremøtet mandag 28. november vil Båtstrand legge frem en rekke tiltak for friskere luft i Bergen. Tiltakene inkluderer bedre kollektivtilbud, køprising, færre p-plasser i sentrum, og reduserte fartsgrenser, i tillegg til omdirigering av supplybåter og pant på oljeovner og gamle vedovner.

– Bergen har altfor lenge blitt styrt på bilenes premisser, og vi puster inn konsekvensene hver dag. Nå trenger vi å innse at vi har et stort problem som krever at politikere har ansvar.