Julenissens appell på Kjøpefri dag

Alle vet at Julenissen har sitt verksted på Nordpolen. Der er det nemlig alltid julestemning, med snø og kulde hele tiden.

Men noe er i ferd med å skje. Vi merker det alle sammen der oppe i nord. Isbjørner, seler, hvaler og hvalrosser. Nissen og hjelperne. Både over og under isen er det liv som blir påvirket av det som skjer. For alle er julestemningen truet av varmere tider. Det blir stadig mindre is i Aktis.

Julen skal være en tid for å nyte det en har høstet, men når velstand blir til overflod, går nytelsen utover andre, nå og i fremtiden.

Det blir bare flere og større julegaver, uten at de som mottar gavene blir lykkeligere enn om gavene  ikke bare var ting. Nissen og hjelperne jobber på spreng for å produsere gaver og det har blitt så ille at nissen streiker, men du kan faktisk gi en god opplevelse fremfor flere ting til folk som har nok ting. Du kan gi en god økologisk og hjemmelaget middag, kino- eller teaterbilletter, massasje eller barnepass. Bruk våre grønne gavekort: Gi opplevelser, gi glede!

Når folk gir hverandre enda flere ting, bruker vi for mye av jordens ressurser. Kjøpefesten før jul belaster miljøet gjennom produksjon, transport, forbruk og som avfall, og alt dette er med på å skape global oppvarming og klimaendringer.

For å hindre at julenissens verksted synker i havet, må alle forstå at overforbruk overbelaster naturen. Og synker verkstedet, blir det ikke noen flere gaver. Nissen kan bli klimaflyktning, og da er det jo dumt at Norge ikke anerkjenner klimaflyktninger.

Gi hverandre grønne gaver til jul, reduser forbruket og øk livskvaliteten! Da vil dere verne om alt arktisk liv, fra isbjørn til julenissen. Gi brukt, gi økologisk og gi opplevelser! Da blir nissen glad.

Jeg ønsker alle en fredelig adventstid!