Grønn mandag: Rårevne grønnsaker i form

Grønn mandag - episode 3

God mat kan gjøre verden bedre, og det viser de grønne kokkene Kim Lieu og Henrik Hysing gjennom prosjektet Grønn mandag. Dagens episode tar for seg rårevne grønnsaker i form. Sunt og godt for deg og planeten!

Episode 1: Vårrull

Episode 2: Stekte grønnsaker

Episode 3: Rårevne grønnsaker
Dr. Rajendra Pachauri i FNs klimapanel anslår at å kutte ut kjøtt én dag i uken sparer klimaet for 170 kg i året. Ganget med Bergens 250 000 innbyggere, kan vi spare opptil 42 500 tonn CO2 i året ved å gjennomføre en kjøttfri ukedag i kommunen. Til sammenlikning kan elektrifisering av dieseljernbanene Nordlandsbanen, Rørosbanen, Raumabanen, Solørbanen, Meråkerbanen og Stavnebanen spare klimaet for i underkant av 15 000 tonn CO2 i året. La Bergen gå i front som Norges første by med ukentlig vegetardag!